duminică, 15 septembrie 2013

Fotografii de Flavia Coman

* Sfaturile date surorii tale sunt valabile și pentru tine.
* De cele mai multe ori la Portret aparatul se pune invers (pe înalt) pentru o încadrare bună (de aici și termenii pe care îi găsiți peste tot pe net de ”portret” pentru imaginile pe înalt și ”peisaj” pentru imaginile pe lat.
Am recadrat imaginea (chenarul roșu) partea dreaptă (cu CEC) deranjând, la fel și muchia în diagonală din partea stângă. Este de dorit ca la un portret în interior fundalurile deranjante (aglomerate) să fie evitate. La fel și  grija ca aparatul să nu fie înclinat (stânga sau dreapta) lucru acesta fiind ușor de văzut pe ecran dacă luăm drept ghid o linie care o avem în cadru (orizontală sau verticală). Deasemenea atentie la fotografierea de jos în sus, când tavanul poate fi deranjant în imagine!
Iarăși am recadrat imaginea, pe înalt, eliminând părțile inutile. În partea dreaptă jos apare o mică umbră - atenție să nu obturăm micul bliț al aparatului la fotografiere. Atitudinea modelului este frumoasă și transmite privitorului o poveste. Un pic deranjant tabloul din spate, dar asta avem! Am tăiat la încadrare o parte din mâna prietenei tale care fiind în prim plan deranjează datorită mărimii.

- Văd că la imaginea cu tata ai scos blițul. Din păcate este neclară. Asta datorită faptului că, probabil, te-ai aflat sub distanța minimă în care aparatul poate face claritatea pe subiectul vizat.
- Aceeași temă până miercuri seară ca și la sora ta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.