duminică, 15 septembrie 2013

Fotografii de Carina Coman

* Câteva sfaturi: imaginile care sunt neclare sunt imagini ratate. Nu le trimitem. Nici nu le păstrăm.
* V-am arătat destul de multe imagini de Portret ieri. Niciuna nu era făcută cu blițul. În momentul în care folosim blițul apar probleme:
- imaginea devine plată,
- poate apărea efectul de ochi roșii,
- dacă ”modelul” este aproape de perete sau mobila din casă în spatele lui se va vedea o umbră deranjantă,
- etc...
* La scenele de interior unde folosim blițul imaginea mai largă se transformă într-una de reportaj.

Figura fetiței este interesantă. Transmite o stare iar aparatul dentar face ca imaginea să fie mai ”haioasă”.  Datorită faptului că ai fost un pic mai în stanga (ta) față de axul central pe care este prietena ta în partea dreapta apare umbra de care spuneam mai sus. Încadrarea este cea din chenarul roșu, eliminând bucata de fereastră care se vede sus. Faptul că am folosit blițul de pe aparat a făcut ca fruntea și obrajii să strălucească!

Este un prim plan (ca și prima imagine) care se compune inspirat (să spunem așa) cu imaginea de pe fundal. Datorită faptului că privește direct în obiectiv și are o atitudine sobră imaginea nu spune prea mult. Poate fi o amintire dintr-un loc unde ați fost împreună. Eliminăm bucățica din dreapta (ușă sau ce era). De la bliț, ca și în prima imagine, sunt două puncte albe în ochi, ceea ce este deranjant la un portret!

*** De mâine începeți școala. Vedeți în cărțile tehnice ale aparatelor cum se anulează blițul. Vreau imagini (tot până miercuri seara) făcute afară cu colegii voștri!

P.S. Dați clik pe imagine pentru a o vedea mare.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.